Bedrijven

Bedrijven

Maatschappelijke ontmoetingen

Wil je als bedrijf of organisatie graag maatschappelijk betrokken zijn of een ander teamuitje organiseren dan gebruikelijk? Neem dan contact op met VrijwilligersNH om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Via VrijwilligersNH kun je tijdens een teamdag in contact komen en/of samenwerken met mensen met een beperking, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ouderen, jongeren en kinderen met een lichamelijke of psychische kwetsbaarheid. Hierbij kun je denken aan activiteiten als een high tea, een sportieve dag, een pannenkoekenmaaltijd, een dagje uit, een muzikale activiteit of meewerken bij dagbesteding of een leer/werk project.

Politie Hoorn, ING Bank, Univé, BDO accountants, Justitie, Heddes Bouw, Rabobank en verschillende Gemeenten zijn u al voor gegaan. 


Maatschappelijke teamactiviteiten

Tijdens een teamactiviteit steken collega’s een dag(deel) de handen uit de mouwen voor sociale groepen die het hard nodig hebben. Bij de activiteiten staat de ontmoeting tussen medewerkers en de maatschappelijke doelgroepen centraal. De activiteiten moeten laagdrempelig zijn waardoor er geen specifieke voorbereiding of kennis nodig is. Tijdens de activiteit leer je je collega’s op een bijzondere manier kennen. Een waardevol initiatief, want samen ‘goed doen’ inspireert, geeft energie en versterkt het teamgevoel. De activiteiten worden in overleg besproken en op maat gemaakt.

Ook houden we rekening met de wensen en de vraag van de maatschappelijke doelgroep. We nemen het werk uit handen. Denk hierbij aan de afstemming en briefing vooraf, de logistiek, de begeleiding tijdens de activiteit en de nazorg. 

Ook maken we standaard pakketten waaruit gekozen kan worden. Dit om soms de drempel nog meer te verlagen en de tijd die het kost nog meer te beperken.


Wensteam

Binnen Leekerweidegroep (mensen met een beperking) en Wilgaerden (ouderen) is er een wensteam. Cliënten van Leekerweidegroep en van Wilgaerden mogen hun wens indienen. Door VrijwilligersNH wordt gekeken of deze wens uitgevoerd kan worden. Als bedrijf mag er een kijkje genomen worden in het wensenbestand. Zo kan het bedrijf een keuze maken om deze wens te laten uitkomen en samen te ervaren. Het levert heel veel voldoening, blijdschap en dankbaarheid op.