Cursusaanbod

In het voorjaar wordt er een aantal interessante cursussen georganiseerd. Lijkt één of meerdere van onderstaande cursussen je leuk, meld je dan aan!

 

Basiscursus Gentle Teaching Karien Stam

Woensdag 11 april van 9.00 uur tot 12.00 uur in Hoorn

De methodiek Gentle Teaching is een manier van omgaan met uiterst kwetsbare mensen voor wie het moeilijk is zich veilig, geliefd en verbonden te voelen met anderen.

Ben je nieuwsgierig naar de methodiek? Geef je dan op voor de cursus Gentle Teaching. Karien Stam is fysiotherapeut en trainer. Zij geeft zeer inspirerende trainingen.

EHBO en reanimatie oefenen tijdens de dag van de deskundigheid
Woensdag 18 april van 14.00 tot 19.00 uur in Hoorn
Onder begeleiding van een gecertificeerde docent kun je EHBO handelingen (zoals wondverzorging, verbinden en verslikken) en reanimatie oefenen.

Cursus epilepsie - Sandra Overman

Woensdag 25 april van 9.30 tot 11.30 uur in Wognum

Heb je tijdens het vrijwilligerswerk te maken met cliënten die epilepsie hebben? Wil je graag meer informatie over epilepsie? En de verschillende vormen van epilepsie en de bijhorende

toevallen? Dan is deze cursus zeer geschikt. 


Communicatie – Lotte Schenk

Dinsdag 15 mei van 9.30 tot 12.30 uur in Hoorn

Er zijn veel verschillende vormen van communicatie, zowel non-verbaal als verbaal. Tijdens een gesprek zegt de manier van communiceren veel over jezelf. De ontvanger reageert hier onbewust of bewust op. Hoe communiceer jij? Ben je je daar bewust van? Heb je situaties meegemaakt waarbij de communicatie niet goed liep en voor misverstanden zorgden? Voor mensen met een beperking is goed communiceren erg lastig. Zij reageren vaak vanuit een primaire behoefte zonder na te denken over de gevolgen. Hoe ga je hier als vrijwilliger mee om? Lotte Schenk heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen met een beperking en als trainer. Ze zal tips meegeven die handig te gebruiken zijn tijdens het vrijwilligerswerk, maar ook voor privésituaties.


Je kunt je gratis aanmelden voor deze cursussen via info@vrijwilligersnh.nl of 0229-576416.